Hoe vraag ik lidmaatschap aan?

Schrijf nooit zomaar lidgeld over!

Om lid te worden dien je eerst de try-out fase te hebben doorlopen. In die fase heb jij al kunnen proeven van de sport en hebben wij al alle relevante info kunnen verzamelen om je een vast lid te maken.
Indien je na de try-out fase beslist om in te schrijven zal je een gepersonaliseerde betaalaanvraag krijgen. Deze geeft direct het juiste bedrag weer en staat om om gewoon met bancontact de betaling uit te voeren. Geen lastige overschrijvingen dus!

Welke soort leden zijn er en hoeveel bedraagt het lidgeld in 2024

Hoe lang loopt het lidmaatschap?

Je kan je lid maken voor een compleet kalenderjaar. Afhankelijk van het soort lid je bent kan je dan deelnemen aan de activiteiten die daar aan verbonden zijn. Op het eind van ieder kalenderjaar zal aan de bestaande leden gevraagd worden hun lidmaatschap te verlengen voor het volgende kalenderjaar.

Wat zijn de voordelen van officieel lid te zijn?

Om deel te nemen aan wedstrijden en trainingen dien je lid te zijn. Hierdoor ben je immers verzeker en heb je een licentienummer dat gekend is door de overkoepelende liga’s.
Lidmaatschap geeft je ook stemrecht bij de algemene vergadering.
Alle leden krijgen sinds dit jaar ook toegang tot SPOND waarbij de de timing en locatie van alle wedstrijden kan volgen.
Tenslotte krijgen alle leden ook een Gent Knights t-shirt!

Kortingen

Studenten
Als middelbaar-, hogeschool- of universiteitsstudent kan je een korting krijgen wanneer deze in de competitieploegen spelen.
Voor hen zal het lidmaatschap voor een jaar dan op €205 komen

Meerdere leden per gezin
Wanneer meerdere gezinsleden lid zijn kan komt er 10% korting op de totale som van de lidmaatschappen.
Stel dat 2 broers bij heren1 spelen en moeder geeft zichzelf op als beschermlid hebben we dus €235 + €235 + €40 = €510.
Dit wil zeggen dat er €51,00 korting kan toegekend worden.
Let wel! De leden moeten onder 1 dak wonen.

Beschermlid

Je kan ook beschermlid worden. De die-hard supporters of mensen die regelmatig op de club te vinden zijn zullen vaak beschermlid zijn. Dit zijn leden die niet spelen of trainen, maar wel een rol willen opnemen op de club.

Door beschermlid te worden ben je immers officieel lid, ben je verzekerd wanneer je op de club bent en heb je een stem bij de algemene vergadering. Een aanrader dus voor mensen die geen sportieve rol opnemen, maar toch betrokken willen zijn.

Betaalmodaliteiten

Het lidgeld kan, indien nodig, in verschillende schijven betaald worden.
Om dit te regelen dien je een mailtje te sturen naar penningmeester@gentknights.be