• De visie en het doel van de club op de sport in het algemeen:

Base- en softballclub Gent Knights draait al enkele jaren mee op het op één na hoogste niveau in België. Zowel met het baseballteam als het softballteam. Als club is het natuurlijk altijd belangrijk om te blijven groeien met aantal sporters in onze club maar ook om stappen richting het hoogste niveau te zetten.

  • De visie van de club op jeugd en jeugdsport:

Om mee te draaien met de top van België is het belangrijk om spelers aan te trekken op zo jong mogelijke leeftijd. Aangezien onze sport zeer technisch en tactisch is, is het in de spelers hun voordeel om deze aspecten al van jongs af aan onder de knie te krijgen en stapsgewijs te groeien richting het eerste team. Dit alles in een veilige en leuke setting.

  • De keuze tussen prestatiegerichte en/of recreatieve sportbeoefening:

Daar wij steeds op zoek zijn naar opvolging voor onze spelers van de eerste teams is het voor ons ook een evidentie dat er per jeugdcategorie een competitieve en dus prestatiegerichte aanpak gehanteerd wordt. Als de spelers al van bij de miniemen in aanraking komen met wedstrijden en tornooien kunnen ze zichzelf en het team steeds weer nieuwe doelen stellen en die proberen nastreven/bereiken. We zijn er ons echter van bewust dat er ook kinderen zijn die minder competitief ingesteld zijn en technisch minder vaardig zijn of gewoon nieuw zijn. Deze kinderen laten we niet in de kou staan. We streven ernaar om tijdens elke training (minstens) twee trainers te voorzien zodat er ook in niveau kan opgesplitst worden, natuurlijk zullen er ook elke training gemeenschappelijke teamoefeningen zijn. We zijn ook in de mogelijkheid om in een recreatieve jeugdcompetitie te starten.