Club

knightsDe Gent Knights is een baseball- en softballclub met een honderdtal leden tussen 3 en 70 jaar. De nadruk ligt er op respect, team spirit en openheid en daardoor voelt iedereen er zich meteen thuis. De club werd opgericht in 1983 en kende sindsdien een gestage groei zowel qua teams, infrastructuur, spelniveau als naambekendheid. In 2016 nam de ledengroei een hoge vlucht: ons aantal leden steeg met zo’n 30 extra base- en softballers.

Vandaag heeft de club acht teams van verschillende leeftijdscategorieën waarvan zes in competitie. In 2018 promoveren onze heren voor het derde jaar op rij, waardoor ze nu in 1ste nationale klasse spelen, evenals het eerste damesteam softball. Ook onze cadetten spelen bij de hogere middenmoot van de Vlaamse competitie.

De club verhuisde in 2016 naar een nieuw aangelegd terrein in Gentbrugge, pal naast de E17 en aan de rand van een woonwijk. Onze velden maken deel uit van de nieuwe sportcluster die in de Gentbrugse Meersen wordt aangelegd door Stad Gent.