Nieuwsbrief mei 2019

De maand mei loopt op zijn einde… tijd voor wat baseball- en softballnieuws!

Vrijwilligers zijn goud waard!

Beste leden, zoals jullie weten vragen wij sinds vorig jaar om met zijn allen de club te dragen en draaiende te houden.
Dit jaar werd er met het bestuur voor gekozen om niet meer met de verplichte engagementen te werken.
Door die beslissing zien wij de aloude trend terugkomen dat het ‘altijd dezelfden’ zijn die de handen uit de mouwen steken.
We willen deze mensen echt van harte danken voor hun onbaatzuchtige inzet! Jullie zijn je gewicht in goud waard. 🙂
Er zijn heel wat taken die eigenlijk nog kunnen opgenomen worden door andere leden of ouders.
Zo zal de club vlotter draaien en voorkomen we ook dat we onze vaste vrijwilligers opbranden.
Binnenkort zal in de kantine zichtbaar zijn wie wat doet, om deze mensen de erkenning te geven die ze verdienen en ook om voor alle leden te verduidelijken wat door wie wordt gedaan.
Zo weet je bij wie je voor iets terecht kunt.
Je zal je daar ook kunnen aanmelden om zelf je steentje bij te dragen. Dat is makkelijker dan dat wij telkens een oproep moeten doen. 🙂
We hopen van harte dat jullie er massaal op zullen ingaan.
Alvast dank voor je inzet!

Nieuw terrein 

Op maandag 27/5 deden we een tussentijdse rondgang met het projectteam van Sportcluster Gentbrugge (Sportdienst Gent, Farys en Stadsbader) om onze nieuwe terreinen en chic nieuw gebouw in detail te bekijken en te bespreken. Feedback van verschillende coaches, bestuur en federatie werd daar allemaal in meegenomen.
Algemeen kunnen we stellen dat het een prachtig terrein is. Er zijn enkele zaken die we anders hadden gewild, maar die in de toekomst eventueel nog kunnen.
Sowieso wordt dit het beste terrein dat we ooit hebben gehad, en zelfs één van de mooiere terreinen in België!
We mogen er dus terecht trots op zijn dat we zo’n infrastructuur krijgen van Stad Gent!
Dank aan Yves en Eric McGuire, die zich vrijmaakten om er maandag samen met Katrien bij te zijn.

Evenementen

We willen een aantal grote evenementen organiseren waarmee we snel aan de slag moeten. Wie sluit zich aan voor de organisatie aub?
Ook ons feestcomité kan nog altijd extra volk gebruiken voor grote en kleine initiatieven.
1. Augustus of september 2019: vrienden- en recreantentoernooi: jaarlijks evenement, te organiseren samen met de recreanten.
2. Maart 2020: groot openingsweekend van onze nieuwe terreinen met de nodige media-aandacht, officiële inhuldiging, internationaal toernooi en uiteraard feest en randanimatie. Sarah Bastien (teamverantwoordelijke cadetten en mama van speler Miel) wierp zich al op om dit te helpen organiseren. Wie nog?
3. Een heuse fuif! – met dank aan Julie en Austin voor het idee en initiatief. Datum en plaats worden nog bepaald. Welk fuifnummer stapt mee in deze werkgroep?

Sportief 

Ondertussen loopt mei op zijn laatste benen en het seizoen is al goed onderweg. Alle teams hebben al hun wedstrijden gespeeld en het begint duidelijk te worden wie een sterk seizoen zal spelen en welke teams het hele jaar door zullen moeten knokken.
Heren 1 baseball is aan een lastig jaar begonnen. Enkele belangrijke spelers hebben immers het Belgenland verlaten voor warmere (of koudere) oorden. Gelukkig is er een instroom van nieuwe, jonge talenten waar de heren al regelmatig hebben kunnen op rekenen. Ook kunnen ze sinds midden mei rekenen op versterking dankzij Amerikaanse pitcher Braden.
Ons damesteam heeft eveneens een moeilijke start gehad in het seizoen van 2019. Ook onze dames missen een aantal belangrijke speelsters op sleutelposities. Toch zijn de dames met veel effort aan het werken en na een rust weekend vorige week staan ze komende donderdag paraat op verplaatsing tegen de Berendrecht Bears. Beide ploegen staan gedeeld op de laatste plaats. Een dubbele overwinning zal dus essentieel zijn.
Onze jeugdploegen zijn wel hard uit de startblokken geschoten.
Zo staan onze cadetten op de derde plaats in hun divisie. Zij ontmoeten komend weekend de WBA Foxes die op kop staan. Hier zien we opnieuw dat de jeugdwerking van Gent Knights toch vruchten afwerpt. De komende jaren zullen er ongetwijfeld een aantal toptalenten bij de heren- en damesploegen bij komen.
De miniemen doen het zelfs nog beter! Zij staan gedeeld op de eerste plaats. Het team van trainer Yves is niet alleen groot in aantal, maar duidelijk ook in potentieel. We hopen natuurlijk dat deze sterke trend zich zal verder zetten.
Heren twee is aan een verrassend sterk seizoen bezig. Waar ze vorig jaar op het hele jaar maar één wedstrijd wonnen, staan ze dit jaar zowaar gedeeld op kop in de competitie. Hier is de instroom van het jong talent zeer merkbaar. Pitching, batting en fielding… Alles loopt op een ander niveau dit jaar. Top twee van 4BBW plaatst zich voor de promo en speelt tegen de top twee van 4BBE. Dat moet absoluut het doel zijn voor deze groep!
Ook onze recreanten hebben al verschillende tornooien gedaan dit jaar. Het is duidelijk dat de fun er wel in zit. En in de prachtige nieuwe shirts ziet het er allemaal nog iets beter uit.
Intussen blijven onze beeballers flink trainen zodat zij ook grote, sterke baseballers en softballers zullen worden! 🙂

Zomerkamp

Zoals al eerder gecommuniceerd organiseren we ook dit jaar een zomerkamp voor kinderen van 10 tot 16 jaar. De inschrijvingen lopen alvast binnen.
Ook niet-leden die eens willen kennis maken met baseball zijn meer dan welkom, dus maak het kamp gerust bekend bij vriendjes en vriendinnetjes die zin hebben in een superleuke sportweek vol baseball- en ander plezier!

Bestellingen: wat, hoe, bij wie?

Via de club kan je een wedstrijdbroek, pet, riem, kousen, hoodie en T-shirt van de Knights bestellen bij The Cage.

Petten, kousen en riemen hebben we soms in voorraad en kan je onmiddellijk verkrijgen (afhankelijk van de voorraad).

Broeken, Hoodies en T-shirts kunnen enkel besteld worden.

Maandelijks worden de bestellingen doorgegeven aan The Cage door materiaalmeester Jan.

→ Hoe kan je dit bestellen?

  • Spreek je teamverantwoordelijke of iemand van het bestuur aan (voor of na een training of wedstrijd).
  • Deze zal je het gewenste artikel laten passen en je bestelling noteren op het ‘bestelformulier’ op de paskast.
  • Je schrijft het verschuldigde bedrag over op rek. nr. BE 37 446 0224831 28 met vermelding van ‘naam speler’ + ‘bestelde artikelen’.

Prijzen, procedure en bestellijst hangen uit aan de kast in de kantine.

We hebben ook jeugdhandschoenen in voorraad die kunnen aangekocht worden. (Geschikt voor beeball en miniemen. De prijs is op de handschoen te vinden.)

Payconic

Onze penningmeester Dora beheert met grote inzet onze financiën.
Om haar werk een beetje makkelijker en overzichtelijker te maken, vragen we jullie aandacht voor onderstaande afspraken i.v.m. Payconic:
  • Je kan met Payconic betalen voor een bedrag vanaf 5 euro
  • Payconic kan enkel gebruikt worden voor het betalen van drank(kaart) en eten in de kantine (niet voor andere zaken zoals bijvoorbeeld om kamp, brunch, een broek of pet te betalen)
Verder willen we er nog even op wijzen dat er genoeg mogelijkheden zijn om te betalen in de kantine. Op de poef drinken wordt NIET geaccepteerd.
Sportieve groeten,
Jullie bestuur: Dora, Fien, Jan, Katrien, Kevin en Lara