Nieuwsbrief februari 2019

Beste leden en sympathisanten,

Hier is de eerste nieuwsbrief van 2019! Veel leesplezier.

NIEUW BESTUUR 2019

Graag stellen we jullie het nieuwe bestuur voor dit jaar voor :

Voorzitter: Katrien Boxtaele (voorzitter@gentknights.be)

Penningmeester: Dora Verbinnen (penningmeester@gentknights.be)

Secretaris: Lara Besard (info@gentknights.be)

Sportcoördinator: Kevin Devos (sport@gentknights.be)

Onderhoudsverantwoordelijke: Fien Ardaen (onderhoud@gentknights.be)

Materiaalmeester: Jan Moerman (materiaal@gentknights.be)

Meer informatie vind je in de aparte mail van de voorzitter met het verslag van de Algemene Vergadering.

De communicatie naar jullie zal gebeuren via de website, Facebook (besloten groep en openbare pagina) en mail.

Jullie kunnen ons ook steeds bereiken via onze eigen functionele mailbox.

Aarzel niet om ons te bellen, mailen of aan te spreken met vragen, ideeën, bedenkingen,…

 

PLAY BALL!

2019 zal sportief weer een uitdagend jaar worden. Beeballers, miniemen, cadetten, twee herenploegen, een damesploeg en een recreantenteam: daar komt vrij veel organisatie en ondersteuning bij kijken. Zo zijn we nog steeds op zoek naar coaches, trainers en begeleiders. Over een kleine maand  zijn we immers alweer volop buiten bezig met oefenwedstrijden, buitentrainingen en toernooien.

Momenteel lopen er onderhandelingen met buitenlandse spelers. Deze kunnen onze teams komen versterken door zelf te spelen, maar ook door hun kennis en expertise door te geven via training aan onze eigen (jeugd)spelers.

Niet te vergeten dat we ook jaarlijks beroep doen op een handvol scorers en umpires. Zonder deze mensen kan er geen competitie doorgaan. Ze verdienen dan ook respect en dankbaarheid. Ook voor hen proberen we opnieuw een vlotte planning rond te krijgen zodat ze perfect weten wanneer en waar we hen nodig hebben.

OPROEP GASTGEZINNEN
Dit jaar zullen dus normaalgezien weer 2 buitenlandse spelers onze club vervoegen: 1 pitcher/coach voor de heren en 1 pitcher voor de dames. Net als andere jaren zouden we deze mensen graag onderbrengen bij leden van de club. Dit heeft twee redenen. Ten eerste is het voor hen aangenaam als ze opgevangen worden door lokale bewoners om hun draai hier te vinden. Ten tweede willen we daarmee kosten drukken, want ons budget is beperkt.
We willen benadrukken dat er met de gastgezinnen duidelijke afspraken zullen worden gemaakt. We bespreken verwachtingen van beide partijen m.b.t. huisregels en onkosten en zetten die op papier.
Als gastgezin lever je een engagement maar doe je doorgaans ook leuke ervaringen en een mooie vriendschap op.
Heb je interesse om iemand op te vangen, dan kan je vrijblijvend eens luisteren bij het bestuur wat daarbij komt kijken. Tips voor een goedkope studio of studentenkot zijn ook welkom.

 

WERKDAG 16 MAART

Op zaterdag 16 maart vindt onze eerste werkdag van het nieuwe seizoen plaats. Onder de motto’s “vele handen maken licht werk” en “hoe meer zielen, hoe meer vreugd” nodigen wij jullie allen uit.

We beginnen eraan om 10u en hopen tegen 17u te kunnen afsluiten. ’s Middags voorziet de club een maaltijd voor alle werkkrachten.

To do:

  • Gerief vanuit kleedkamers en sporthallen naar materiaalkot brengen & materiaalkot ordenen 

  • Dug-outs & omgeving terrein opkuisen + voorzien van vuilbakken (rest + PMD)

  • Gravel bijvullen waar nodig 

  • Batting cage in orde zetten

  • Onkruid wieden en randen van het veld maaien met een bosmaaier

  • Kantine & sanitair schoonmaken

  • Keuken en kleedkamers opruimen en schoonmaken

  • Terrasmeubels afwassen
  • Naar het containerpark gaan met afval/onbruikbaar materiaal

Wij hopen op een grote opkomst. Het is tenslotte voor iedereen op de club aangenaam als het veld en de omgeving er netjes bijliggen om aan het seizoen te beginnen. 

SPORTKAMP

Deze zomer organiseren we als club opnieuw een zomerkamp voor jongeren van 10 tot 16 jaar. Het kamp vindt plaats van 26 tot 30 augustus en inschrijven kan via info@gentknights.be.

ACTIVITEITEN FEESTCOMITE

Ten slotte stellen we graag ons feestcomite voor 2019 aan jullie voor: Halewijn, Björn, Austin, Liselotte, Barber en Candice. Zij hebben weer vele leuke feestjes gepland, waaronder de quiz in februari, een paasbrunch in april, het eetfestijn in november. Daarnaast zullen zij ook van de inhuldiging van de nieuwe velden een feestelijk moment maken.

Wie zin heeft om hen te vervoegen kan dit laten weten via feestcomite@gentknights.be.

PAYCONIC

 

Heb je geen cash geld bij, ben je je portefeuille vergeten,… no panic! Vanaf nu kan je in onze kantine bedragen vanaf 5 euro betalen via Payconic. Het enige wat je hoeft te doen is de App op je smartphone installeren. Is je rekening niet zo hoog? Geef dan nog een rondje of koop een drankkaart. 😉

INSTAPTRAININGEN

Vanwege de groeiende interesse in onze sport organiseerden we in januari voor de tweede keer instaptrainingen. Deze keer niet enkel voor jeugdspelers, maar ook voor volwassenen. We kunnen zeggen dat dit opnieuw een succes was. Meer dan de helft van de deelnemers heeft de smaak te pakken en wenst mee te trainen bij één van onze teams.

In de loop van het seizoen voorzien we een nieuwe reeks instaptrainingen.

LIDKAARTEN

We vernemen dat sommigen de voorbije jaren geen lidkaart van VBSL hebben ontvangen. We kunnen eenmalig opnieuw  lidkaarten aanvragen. Wie geen lidkaart heeft ontvangen, kan dit laten weten aan Leen via licentiemeester@gentknights.be.

 

Wij hebben er alvast héél veel zin in! Hopelijk jullie ook!

Sportieve groeten,

Katrien, Dora, Lara, Kevin, Fien en Jan

P.S.: Ben je een oud-lid en wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Geef ons dan een seintje via info@gentknights.be. We hopen natuurlijk dat je bij ons blijft. 😉