Nieuwsbrief Gent Knights juli

Beste leden en sympathisanten,

Hier zijn we nog eens met wat clubnieuws!

 

Stand van zaken – clubwerking

Terwijl het seizoen nog volop aan de gang is, denkt het bestuur samen met enkele verantwoordelijken al vooruit naar de winter en volgend seizoen. Het spel gaat altijd door! 😉

Zoals eerder vermeld via e-mail, zoeken we wel nog aanvulling voor dit seizoen, aangezien we het tijdelijk met 1 bestuurslid minder moeten rooien.

Sommige werkgroepen worden ook nu pas opgestart doordat we onze handen vol hebben gehad met de opstart van de nieuwe werkwijze en met het aanvullen van elkaars taken. We willen in ieder geval wel al alle vrijwilligers bedanken die dit jaar de handen uit de mouwen hebben gestoken voor de club! Zoals verwacht draait het nieuwe systeem niet meteen vlot van bij het begin, maar we geloven erin dat het met ieders goodwill goedkomt en de club door iedereen zal gedragen worden.

Heb jij zin om onze clubwerking mee te coördineren, spreek dan één van ons aan of stuur een mailtje naar voorzitter@gentknights.be.
Luister je liever eerst eens wat erbij komt kijken,  zonder verdere verplichting, contacteer ons dan gerust voor meer informatie! 😉

 

Stand van zaken – sport

Onze teams doen het allemaal heel goed!

Voor de cadetten en heren 2, die elk op hun manier een grote uitdaging aangingen dit jaar, is de eerste win van dit jaar sinds een paar weken binnen. Dat kan enkel een positieve stimulans zijn voor de rest van het seizoen! We wensen hen veel succes en doorzettingsvermogen.

Onze damesteams staan beide op de tweede plaats in hun klassen. Heren 1 en de onklopbare miniemen staan op de eerste plaats.

Dank aan alle coaches, hulpcoaches en hulptrainers, teamverantwoordelijken, scorers en umpires om ervoor te zorgen dat de competitie ook dit jaar weer vlot verloopt!

 

Reminder zomerkamp

Kom van baseball proeven tijdens ons zomerkamp van 27 tot 31 augustus, telkens van 9u tot 16u! (Er is opvang voorzien van 8u tot 17u)

Wie kan deelnemen?  Jongens en meisjes van  10 tot 16 jaar

Prijs?  90 euro

Te storten op? BE 37 446 0224831 28

Inschrijven kan nog even! Graag voor 01/08/2018 via info@gentknights.be

Meer info? Bij Lara 0474/901855 of info@gentknights.be

 

Recreantentoernooi en vriendentoernooi: 8-9 september

Woop-woop! Het weekend van 8 en 9 september vinden er 2 toernooien plaats op de club! Op zaterdag het recreantentoernooi voor onze en andere aangesloten recreantenploegen.

Op zondag kan ook jij een team inschrijven van vrienden, familie, collega’s… die eens willen softballen!

Stuur een mailtje naar recreanten@gentknights.be met je ploegnaam en contactgegevens en wij schrijven je in! Let wel: deelnemers mogen geen spelerslicentie hebben.

 

Instaptrainingen jeugd

Vanaf 1 augustus voorzien we instaptrainingen voor nieuwe jeugdspelers olv Floris. Er hebben zich al heel wat nieuwe jeugdspelertjes kandidaat gesteld. 🙂

Bij de senioren verloopt de instroom voorlopig nog via de recreanten. Ken je nog geïnteresseerden voor de jeugd, mail dan naar info@gentknights.be voor meer informatie!

 

Wafelverkoop

Onze jaarlijkse wafelverkoop leverde ons een winst op van 1090,61 euro. Kristien De Corte verkocht de meeste dozen en Isabelle Defrance was de gelukkige winnaar van zij die minstens 10 dozen hadden verkocht. Zij kregen beiden een duoticket van Kinepolis. Bedankt aan alle verkopers!

 

Train de trainer

Enkele ouders volgden een train de trainer cursus gegeven door Eric McGuire. Zo kunnen ze nu wat bijspringen op de trainingen indien nodig.

Bij deze willen we Eric en alle enthousiaste deelnemers bedanken.

We zijn benieuwd naar meer en hopen op leuke initiatieven van jullie. Laat ons je ideeën gerust weten!

 

Zorg voor materiaal

We willen graag van de gelegenheid gebruik maken om een oproep te doen aan alle spelers èn coaches: draag zorg voor het materiaal, berg alles op in de daarvoor voorziene boxen en hou het materiaalkot proper. Nat materiaal leg je open, natte ballen in korrels. Gemeenschappelijk materiaal (kegels, laddertjes, ander conditiemateriaal) leg je niet in de teambak die je afsluit, maar op de rekken. Hou de wedstrijdballen gescheiden van de trainingsballen en hergebruik ze in de mate van het mogelijke.

Neem geen materiaal uit bakken van andere ploegen. Zet geen materiaal (krijtkarretje edm) onder het gat in het plafond!

Problemen of defecten mogen steeds gemeld worden aan Yves, die daar een oogje in het zeil houdt.

 

Supporters…

we love you! Maar… uit respect voor spelers, coaches en umps vragen we jullie om het veld noch de dugout te betreden gedurende de match. Na de wedstrijd mogen jullie weer bijpraten met de spelers. Tijdens de wedstrijd willen we hun focus bij de ploeg en de sport houden en heeft de coach het voor het zeggen. Dank!

 

Competitiekalender

Aan wie het nog niet wist: de geplande wedstrijden vinden jullie terug op de kalender van onze website. Hij wordt stukje bij beetje aangevuld omdat er dikwijls wedstrijden worden verplaatst. We zorgen ervoor dat je altijd zo’n maand vooruit kan kijken. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten voor nieuws en evenementen.

 

Sponsoring

Iets wat altijd van tel blijft en nu zeker weer vandoen is: sponsoring. Ken je nog iemand die een duit in het zakje wil doen voor onze club, luister dan gerust eens of laat het aan Fidel weten en dan nemen wij er contact mee op! Alle beetjes helpen en er is heel veel mogelijk: een vrije gift doen, een wedstrijdbal sponsoren, ander materiaal of uniformen sponsoren, een banner met je logo laten plaatsen etc. Reclame en andere tegenprestaties zijn ook bespreekbaar. Fidel is bereikbaar via voorzitter@gentknights.be.

 

Keep up the good work!

Sportieve groeten,

Jullie bestuur.