nieuwsbrief september 2017

Beste leden, ouders, supporters en sympathisanten,

Het is een tijdje geleden dat we een nieuwsbrief verstuurden. Hoog tijd dus voor een update over het reilen en zeilen binnen de club!

Teams

  • Beeball: De kleintjes staan iedere zaterdag in groten getale op het veld. Vangen, werpen, slaan en sprinten wordt hen met de bijhorende fun aangeleerd. We moesten jammer genoeg afscheid nemen van Luis als trainer van de majors, maar Sarah en Joke houden alles draaiende en Pieter-Jan springt regelmatig spontaan bij.
  • Miniemen: Geen team dat een groter spelplezier heeft dan de miniemen. Aan enthousiasme en leergierigheid geen gebrek!
  • Cadetten: Zijn fantastisch bezig in de Bronze League. Nog maar 1 match verloren dus het kampioenschap is zeker mogelijk!
  • Dames 2 worden iedere week beter en al winnen ze nog niet zo vaak, ze maken iedere match spannend! 10 op 10 voor inzet!
  • Dames 1 promoveerden vorig jaar naar 1ste klasse en de kans is groot dat ze in deze afdeling kunnen blijven. In de Silver League wonnen ze tot nu toe alle wedstrijden op twee na!
  • Heren: Verloren tot nu toe nog maar één wedstrijd. De kans om dit weekend kampioen te spelen in 2de klasse is bijzonder groot!
  • Recreanten: Zijn zo gemotiveerd dat ze nu iedere week trainen. Het is uitkijken naar hun volgend tornooi. Op 8 oktober spelen ze alleszins thuis.

Aan al wie wil komen supporteren: de speelkalender is weer helemaal up-to-date op onze website!

Dank aan iedereen die heeft bijgesprongen om training te geven of te coachen bij jeugd en recreanten! Jullie hulp wordt van harte gewaardeerd!

Cluborganisatie

Naast de competitie moeten ook vele andere zaken worden geregeld binnen de club. Zo is de slagkooi intussen al even gebruiksklaar en nu kan jong en oud binnen de club zijn swing helemaal optimaliseren! De graskanten worden gemaaid door enthousiaste vrijwilligers, de kantine wordt in de weekends weer bemand door Eric De Ceukelier, er is toegang tot MLB-tv in de kantine, Kristien en Sarah hebben spontaan de gebouwen schoongemaakt, het materiaalkot is overzichtelijker geworden, het feestcomité is druk bezig met de voorbereiding van een aantal evenementen, etc etc. Het bestuur werkt intussen verder aan samenwerking met andere clubs, bereidt het komende werkjaar al voor en werkt ook aan een compleet nieuwe organisatiestructuur. Enthousiastelingen die net dat ietsje meer willen doen, mogen zeker contact opnemen via voorzitter@gentknights.be

Knights zomerkamp

Twaalf kinderen genoten vorige week iedere dag van de baseballsport en andere spelletjes. Onder de deelnemers zaten zowel huidige leden, ex-leden als nieuwsgierige vriendjes. Heel erg bedankt aan Sam om hen de hele week te coachen en begeleiden!

Bergruimte gezocht

De club is op zoek naar extra bergruimte voor parasols, BBQ edm zodat we de kleedkamers kunnen leegmaken. We dachten zelf aan een plastieken serre. Heeft iemand zo’n plastiektunnel liggen of een ander idee voor goedkope bergruimte aan de kantine? We horen het graag via info@gentknights.be. Dank!

Fairplaywedstrijd VBSL

De Vlaamse baseball- en softball-liga organiseert een fotowedstrijd ivm fair play. Op de club hebben we twee borden met daarop “Wij staan voor Fair Play”. Voor de foto-/videowedstrijd moet het bord op een originele manier in de kijker worden gezet. Bijvoorbeeld ploegfoto bij het uitgehangen bord, umpire/official in de kijker aan het bord, fair play op het veld met de tegenpartij in een wedstrijd, ….

Wie laat zijn creativiteit de vrije loop en neemt dit op zich voor de club of de ploeg?

Inzendingen van zowel de foto- als de video-wedstrijd kunnen tot en met 30 september naar het algemene secretariaat VBSL gestuurd worden (info@vbsl.be).

VBSL zal alle inzendingen verzamelen, een jury zal de winnaars bepalen en die zullen een waardebon van 200 euro voor The Cage ontvangen.

Parkeren op het voetbalterrein

We willen even meegeven dat het verboden is te parkeren op het oefenterrein van VSV naast onze parking. Bij gebrek aan parkeerplaats zullen we in de wijk rond Boer Janssens moeten parkeren.

Belangrijke data!!!

Er zijn heel wat fantastische Knights-evenementen in de nabije toekomst, dus neem nu een pen en schrijf de data in jullie agenda!

2 september: als onze heren die dag winnen, staat niets hun kampioenschap nog in de weg! Kom hen aanmoedigen en nadien (hopelijk) meevieren! De wedstrijd begint om 15.30u!

8 september: afscheidsfeest Mathieu. Onze geliefde Canadees keert dan terug naar zijn heimat, maar niet zonder een laatste fenomenaal feestje! Iedereen welkom in de kantine vanaf 19u!

7 oktober: vriendentoernooi bedoeld voor groepen die bestaan uit vrienden, familie, collega’s – kortom, mensen die nog weinig in contact kwamen met de sport.

8 oktober: recreantentornooi voor aangesloten recreantenteams.

We hebben voor beide dagen helpers nodig als umpire, voor klaarzetten terrein, kassa, toog, eetkraam, opruimen… Het schema hangen we binnenkort uit in de kantine. Gelieve je naam hierop te noteren! Wie een team heeft, gelieve te mailen naar recreanten@gentknights.be.

19 november: Gent Knights Eetfestijn! Het eetfestijn vindt plaats in de polyvalente zaal de Vierde Zaal in Gentbrugge. Meer info volgt later dit jaar!

2 december: Gent Knights Quiz! De quiz vindt plaats in de VIP-school in Gent. Ook hierover volgt binnenkort meer info!