Nieuwsbrief februari 2017

BINNENTRAININGEN

De binnentrainingen gaan gewoon door tijdens de krokusvakantie! Geef zeker een seintje aan de teamverantwoordelijke of coach als je NIET aanwezig kan zijn.

·         De beeballertjes krijgen er een extra coach bij. Sarah Vandermaesen zal Joke en Luis ondersteunen en soms vervangen.

·         De cadetten en junioren moeten Eric McGuire een paar weken missen, maar Yannick blijft trouw op post, ondersteund door enthousiaste heren en dames uit onze seniorenteams.

·         Altijd al willen pitchen? Goed nieuws! Jan Bresseleers jr zal op 25 februari en 4 maart training geven aan nieuwe jeugdpitchers.

·         Catchertraining: ook catchers vergeten we niet, die krijgen op 18 maart nog eens training van Olivier. Zeker komen dus!

 

INSCHRIJVINGEN: de deadline nadert!

Ben je nog niet ingeschreven? Dit doe je best vóór 1 maart, zodat je als bestaand lid 20 euro bespaart en zeker alle licenties in orde zijn voor de competitie start.

Hoe inschrijven? Vul een aansluitingsformulier in en mail het naar licentiemeester@gentknights.be. Nieuwe leden sturen ook een pasfoto door. Stort het lidgeld naar BE37 446 0224831 28 met vermelding van naam van de speler(s) en team.

Meer details vind je in de infogids (zie website of vraag een kopie als je komt trainen).

Bij nood aan afbetalingsplan kan je altijd het bestuur aanspreken!

Senioren (dames en heren) kunnen al een kijkje nemen op kbbsf.be voor de competitiekalender. Die wordt weldra gedeeld binnen de teams en ook op onze website geplaatst.

 

GOLDEN KNIGHTS RECREANTENTEAM

Niet-competitief baseball spelen bij Gent Knights: het recreantenteam werft aan! 

Heb je zin om recreatief te baseballen? Dan kan je dit seizoen zeker terecht bij de Golden Knights! Dit team van dames en heren zonder competitielicentie traint om de 2 weken op maandagavond op de terreinen in Gentbrugge. De eerste training vindt plaats eind maart.

Ervaren coach Frank, af en toe bijgestaan door een paar hulpcoaches, leert je heel wat bij over de sport en stoomt het team klaar om nu en dan aan een dagtornooi deel te nemen. No sweat, no glory, maar spelplezier staat centraal! 😉

 Wie kan hierbij aansluiten?

·         Instapniveau en/of kennismakingsmogelijkheid voor niet-leden. Geen ervaring vereist dus.

·         Een tussenstap voor nieuwe leden alvorens in de reguliere competitie in te stappen.

·         Een alternatief voor gewezen competitiespelers die het rustiger aan willen doen.

 Ben je zelf overtuigd of geïnteresseerd of ken je iemand die vast een geschikte Golden Knight zou kunnen zijn? Contacteer gerust teamverantwoordelijke Vince Delhaye via recreanten@gentknights.be voor meer info.

 

WERKEN OP HET VELD

·         Door weer en wind wordt het dak van het materiaalkot hersteld, met dank aan dakwerken Zona Verde

·         Dankzij Kjell en Carlos werd een tussenmuur gebouwd in het materiaalkot (voor foto’s zie FB)

·         De levering van nieuwe gravel loopt wat vertraging op door onderhandelingen met Stad Gent ivm sponsoring

·         Voor de slagkooi werden grasmatten besteld om de terugslag van de ballen te beperken.

 

GENT KNIGHTS: BRUISENDE CLUB

 ·         De plannen voor G-baseball worden steeds concreter. Dit jaar zouden we twee toernooien organiseren onder de naam ‘Miracle Knights’. Een eerste try-out komt in mei. Meer info volgt!

·         Ook het feestcomité zit niet stil. Zij werken aan de jaarplanning en presenteren een eerste grote evenement op Paasmaandag (17 april) om het seizoen in stijl te starten. Er komt een paasbrunch, vriendschappelijke wedstrijd èn paaseirenworp voor de jeugd. De uitnodiging volgt.

·         Binnenkort komen er nieuwe Gent Knights e-mailadressen voor communicatie binnen de teams. Zo hebben we meer zicht op de correspondentie en blijven de e-mailadressen jaar na jaar gelijk, ook als andere medewerkers aan de slag gaan.

·         Er is een nieuwe flyer in de maak om nog meer leden aan te trekken. Juliette werkt momenteel aan de opmaak, waarvoor dank. De flyer zal voornamelijk naar de scholen regio Gentbrugge verspreid worden. Je zal er ook in de kantine vinden om mee te nemen en uit te delen!

·         MAES-actie: we kunnen weer dopjes van de MAES-pintjes inzamelen om als club geld te winnen. Spaar je mee? Je kan ze binnenkort deponeren in de MAES-doosjes in de kantine of alvast aan een bestuurslid meegeven. Bedankt!

·         We zijn in gesprek met GoSport op DOKnoord ivm een beperkt aanbod baseballkledij en eventuele sponsoring

·         Alles is geregeld voor de komst van de Canadese jeugdcoach Mathieu Dion, die eind april arriveert en dit seizoen zijn baseballervaring zal delen met de cadetten, miniemen en junioren.

 

Vragen, opmerkingen, ideeën? Mail naar info@gentknights.be of spreek de mensen van het bestuur aan!

Dit is jullie club, dus je aandeel is belangrijk voor ons.

Neem ook regelmatig een kijkje op onze website om op de hoogte te blijven.  

Sportieve groeten namens het bestuur:
Katrien, Fidel, Patricia, Dirk, Sharon en Sarah.