Nieuwsbrief januari 2017

 

Nieuwjaarsreceptie

Komende zaterdag 28/1 nodigt het bestuur je graag uit om te klinken op een sportief en succesvol 2017. Kom een glaasje drinken vanaf 19 uur in de kantine van onze club! Ook niet-leden zijn welkom!

Herinnering: breng je vriendje mee! 

Op 4 februari mogen jeugdspelers vrienden meebrengen naar de training. Hiervoor werden enkele weken terug brieven uitgedeeld. Geen gekregen? Geen nood. Gewoon je vrienden (naam + leeftijd) inschrijven tegen 28/1 via info@gentknights.be. Wij zorgen voor extra trainers en véél sportplezier!

Reglement sporthal

Hou er aub rekening mee dat in de sportzaal enkel water mag worden gedronken. Eten en andere dranken mag je NIET in de sportzaal nuttigen. We werden erop aangesproken door de zaalwachter en rekenen erop dat iedereen zich hieraan zal houden.

Inschrijvingen 2017

Aan wie de algemene vergadering miste en vorige nieuwsbrief niet las: hier nog eens de relevante info voor je inschrijving van 2017. De volledige infogids is beschikbaar op de website.

 • Lidgelden 2017: het lidgeld werd licht opgetrokken na analyse van onze sportieve uitgaven per ploeg.
  • Volwassene: 200 euro
  • Student: 170 euro
  • Recreant: 120 euro
  • Miniem/cadet/junior: 150 euro
  • Beeball: 80 euro
  • Basislid (steunend lid): 15 euro
 • De recreanten zullen dit jaar ook trainen en als team meedoen aan toernooien.
  Gezinsleden die op hetzelfde adres wonen, krijgen 10% korting.
 • Graag inschrijven vóór 1 maart. Om in te schrijven vul je een aansluitingsformulier in en stuurt het naar licentiemeester@gentknights.be. (Formulier: zie website.) Bij betaling na 1 maart komt er nog eens 20 euro bij voor bestaande leden; dit om iedereen aan te moedigen zich vóór de start van het seizoen in te schrijven, zodat we forfaits vermijden. Wie het moeilijk heeft om alles in 1 keer te betalen, is welkom om met het bestuur een regeling te treffen.
 • Bij je mutualiteit kan je een deel van je lidgeld terugbetaald krijgen. Vul daarvoor het document in (te vinden op onze website onder ‘documenten’) en bezorg het aan iemand van het bestuur ter nazicht en ondertekening. Wij bezorgen het zo spoedig mogelijk terug
 • Nieuw voor leden die aansluiten tijdens het seizoen:
  • Vanaf 1/1 tot 1/7 betaal je 100 procent van het lidgeld
  • Vanaf 1/7 tot 1/10: 75 procent
  • Vanaf 1/10 tot einde jaar: 50 procent

Opfrissing scoorderscursus

Voor allen die de scoorderscursus volgden, organiseren we een avond om samen met de ervaren scoorders naar een baseball/softballmatch op groot scherm te kijken en die samen te scoren en te overleggen. Zo kunnen jullie alles nog eens opfrissen voor het nieuwe seizoen van start gaat. Dit vindt plaats op zaterdag 25 maart om 18u in de kantine.
Ook mensen die de scoorderscursus niet volgden zijn uiteraard welkom!

Oproep oudercomité en feestcomité:

Om het bestuur te ontlasten, zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die willen bijspringen.

Concreet willen we een klein oudercomité oprichten om de band tussen te ouders te helpen versterken, communicatie van ouders naar bestuur te onderhouden en hier en daar eens wat te organiseren voor de jeugd.

Verder versterken we graag ons huidig feestcomité zodat er op regelmatige basis evenementen kunnen worden georganiseerd en dit niet altijd op dezelfde schouders terechtkomt.

Vragen? Interesse? Spreek gerust iemand aan van het bestuur of mail naar voorzitter@gentknights.be.

Stand van zaken terrein 

Het frame voor de slagkooi is dankzij Brian, de papa van Chayton, helemaal klaar. Dat wordt binnenkort met enkele sterke krachten geplaatst aan ons terrein. Op de buitentrainingen kan ieder team dus weer uitgebreid oefenen op zijn/haar slagtechniek. Nog even geduld!

Carlos bouwde nieuwe materiaalkisten zodat zowat elke ploeg zijn eigen plekje heeft om materiaal in op te bergen.

We bestellen nieuwe gravel voor beide velden en zorgen dat die geleverd wordt in februari. Zo zal het terrein met de start van de buitentrainingen tiptop in orde zijn. De heren hebben daarvoor al voorbereidend werk gedaan.

Dank aan alle noeste werkers!

Belangrijke data:

 • 28/1 om 19 uur: nieuwjaarsreceptie @ kantine
 • 4/2 tijdens de binnentrainingen: Breng je vriendje mee! @ sporthal Hogent
 • 18/2 om 14h: vergadering cadetten/junioren & ouders @ sporthal Hogent (interne communicatie volgt)
 • 1/3: deadline inschrijving 2017!
 • 25/3 om 18 uur: opfrissing scoorderscursus met match op groot scherm @ kantine

Gent Knights Bestuur