“Godsgeschenk om onze sport te promoten bij het brede publiek”

87afa364-5ff6-11e6-98c3-85eef4a31efa_original
Gent Knights werkt aan de uitbouw van de club. “Dit is het moment om onze sport verder te lanceren”, zo weten ze daar. Vooral de jeugdwerking krijgt veel aandacht.

GENT –

Het Internationaal Olympisch Comité kwam voor vijf sporten met goed nieuws voor de dag. Baseball en softball, surfen, karate, klimmen en skateboarden worden vanaf de Spelen van 2020 in Tokio toegevoegd aan het olympische programma.

Hoeft het gezegd, daar zijn ook de betrokken clubs enorm mee opgezet. “Base- en softball waren jaren geleden al een olympische sport maar het plan werd later afgevoerd”, zo vertelt Katrien Boxtaele, voorzitter van Gent Knights. “Nu is onze sport er terug bij. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Het is eigenlijk een godsgeschenk om onze sport beter te promoten bij het brede publiek”, zo vertelt ze.

“Al dan niet olympisch erkend worden, het maakt volgens mij een enorm groot verschil. Ik kan me voorstellen dat de jongeren die nu op televisie een sport volgen op de olympische spelen in Rio sneller de smaak te pakken krijgen. Sneller alvast dan een sport waar ze zelf naar op zoek moeten gaan.”

“We zijn verhuisd van de Drongensesteenweg naar het vroegere voetbalterrein van RC Gentbrugge. Zonder meer een goede zaak omdat onze accommodatie nu vlakbij een woonwijk ligt. Dat doet jongeren makkelijker naar je club toestappen. Maar de concurrentie van de traditionelere sporten blijft heel groot. Vandaar dat een olympische promotie best wel een dankbaar gegeven is om nieuwe leden te lokken.”

De voorzitter van de Gent Knights hoopt alleen ook dat de federatie mee op de kar springt. “Het is het ideale moment om het baseball en softball te promoten. Hier is zeker een taak weggelegd voor de federatie. Als club gaan we in ieder geval actie ondernemen. Wij gaan dit mee aankaarten in onze sponsordossiers en willen deze olympische boodschap uitdragen. Onze club groeit heel gestaag, maar deze olympische erkenning kan hopelijk voor een boost zorgen.”

Gent Knights telt momenteel een 75-tal spelende leden, waarvan 45 senioren en 30 jeugdspelers. De hoogst spelende vrouwenploeg is in de running voor een plaatsje in de hoogste afdeling, terwijl de mannen de competitie in derde afdeling domineren, waardoor de deur voor de promotie naar tweede afdeling op een kier staat. Ook de twee jeugdploegen doen het goed. De miniemen hebben bijna al hun wedstrijden gewonnen. “De club zit in een positieve spiraal. Dat komt ook omdat iedereen, man of vrouw, jong of gevorderd, bij ons terecht kan. De jongste leden zijn amper vier jaar. Deze groep speelt uiteraard nog geen competitie, maar maakt op een speelse en vooral ook leuke manier kennis met het baseball.”

 

Originele artikel door Geert Stevens: www.nieuwsblad.be